Vallhamra Skola, Partille

På Vallhamra Skola i Partille är man mån om att möta elevernas behov och ge dem möjlighet att utvecklas. När man ändå behövde bygga ut Hus C tog man tillfället i akt att skapa en spännande yta för umgänge och modern undervisning.Vallhamra Skola är byggd på 50-talet och följer den gamla stilen med en lång korridor längs långsidan och klassrum innanför, men modern pedagogik kräver modern planlösning:

Skolan hade haft idéer om att de ville ha ytor som gick hand i hand med deras pedagogiska koncept, och då passade det bra med en stor och öppen yta istället för flera mindre klassrum.Den nya delen utformades som en bred hall där man kan ha både undervisning och samlingar. Ytan är flexibel och kan med lätthet möbleras och inredas så att den passar både stora och små grupper. Och om man i framtiden skulle vilja göra om ytan till konventionella klassrum är det inga problem. I utrymmet mellan det gamla och det nya fick man en stor yta där man behövde ha in mer dagsljus. Lösningen var Scanlights glastaksystem.

Projekt
Vallhamra Skola
Plats
Partille
Arkitekt
Figura Arkitekter
Entreprenör
Granova Bygg AB
Produkt
Glastak

Vi ville helt enkelt hitta en lösning som uppfyllde våra krav. Dels ville vi ha in tillräckligt mycket dagsljus, dels är säkerhetsaspekten väldigt viktig när man jobbar med skolor

Bengt Lindh, Figura Arkitekter