Partille Kommunhus

Ett öppnare kommunhus

Kommunhuset i Partille byggdes 1970 och under 2009 påbörjades en omfattande renovering med målet att skapa en öppnare och mer lättillgänglig miljö för alla.

Lagom till den tredje etappen var det dags för Arbetsförmedlingen att flytta in, vilket innebar att man fick se sig omkring i lokalerna för att hitta kreativa lösningar.

– Vi såg att en av de öppna ljusgårdarna skulle kunna byggas in och fungera som entrétorg, berättar Bengt Lindh på Figura Arkitekter.

Projekt
Partille Kommunhus
Plats
Partille
Arkitekt
Figura Arkitekter
Entreprenör
Granova Bygg AB
Produkt
Glastaksystem PR60

Det svåra var egentligen att få dit stommen mitt i vintern. När Scanlight kom hit med grejerna var det bara att sätta igång. Allting kändes väldigt genomtänkt och att det inte var något plockepinn med en massa lösa delar var väldigt positivt

Lennart Hedlund, Granova Bygg AB

För att ta tillvara det naturliga dagsljuset bestämde man sig för att lägga ett glastak. Efter att ha tittat på några olika alternativ fastnade de för Scanlights System PR60, ett energieffektivt glastaksystem i aluminium som inte kompromissar med kvaliteten:

– När det gäller den här typen av konstruktioner är kvaliteten viktig och det var vi överens om redan från början.

En viktig aspekt när man lägger glastak är att konstruktionen måste vara helt tät. PR60 har sekundär dränering i den inre EPDM profilen som förhindrar att aluminiumet kommer i kontakt med vatten. När det kommer till själva glaset är valfriheten stor och den här gången valde man ett effektivt solskyddsglas för att skapa en behaglig atmosfär.