Hornbach, Helsingborg

När Hornbach skulle bygga sitt 5e svenska varuhus i  Helsingborg valde man att använda Scanlights båglanterniner som ljusinsläpp i den stora hallen.

Båglanterninerna ger ett behagligt och naturligt dagsljusinsläpp i lokalerna och bidrar positivt till köpupplevelsen. Samtidigt sparar man energi genom en omfattande utveckling av systemet där varje komponent har ersatts med smartare material och säkrare teknik och på så vis blivit totalt fri från köldbryggor!

Projekt
Hornbach
Plats
Helsingborg
Entreprenör
NCC Construction AB
Produkt
Båglanternin

Scanlights båglanterniner ger möjlighet att använda detta ekonomiska alternativ till stora dagsljusinsläpp även i väluppvärmda lokaler med höga miljökrav och energicertifieringar.

För Hornbach projektet tog Scanlight totalansvar och utförde entreprenaden med kompletta sargar i stålplåt, båglanterniner, permanent fallskydd/inbrottsskydd samt brandventilatorer.

Tack vare utvecklingen av lastkonverterare, som leder lasterna vertikalt nedåt i konstruktionen istället för utåt, har sarganslutningen blivit fri från belastningar och kunnat göras i kompositmaterial istället för i ledande aluminium. Tack vare kompositmaterialet är hela konstruktionen fri från köldbryggor och i kombination med att nya glasningen monteras i 2 skikt med isolerande luftspalt emellan (Ug-1,2 W/m2 K) ger detta ett U-värde garanterat under 1,4 W/m2 K för hela konstruktionen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är du inte prenumerant ännu? Vi visar våra mest inspirerande och intressanta projekt och låter arkitekten bakom komma till tals. Ungefär 8 gånger om året hör vi av oss. Anmäl dig du också!